Zoeken
In\uitlog

Frans concert

 

Muziekvereniging Juliana wil u op zaterdagavond 22 april alvast laten genieten van de  Franse sfeer tijdens een concert vol Franse muziek en gezelligheid.

Duizenden Nederlanders staan ieder jaar weer uren in de file om vanuit Nederland op vakantie te gaan naar hun geliefde Frankrijk om daar te genieten van de cultuur, de natuur, de zon en het bourgondische leven. Op 22 april kunt u alvast een voorproefje nemen tijdens een concert waarbij vooral bekende Franse chansons de revue zullen passeren.

 

Denk daarbij aan Edith Piaff. Vandaag de dag wordt zij herinnerd en gerespecteerd als één van de grootste zangeressen die Frankrijk ooit heeft gehad. Natuurlijk Charles Aznavour die ook wel de Franse Sinatra wordt genoemd en die de start van zijn carrière aan Edith Piaff te danken had. Ook Jacques Brel, een Belgische zanger die begin jaren zestig uitgroeide tot een internationale beroemdheid mag en zal niet ontbreken.

 

Maar ook Michel Sardou die uit een beroemde Franse artiestenfamilie komt en wereldberoemd werd door zijn chansons over het leven en de liefde. We spelen zijn grootste hit in Nederland "Les lacs du Connemara”. Natuurlijk spelen we nog diverse andere chansons waaronder de grootste hit van de Franse jongensgroep Les Poppys. Weet u hem nog?

 

Om het Franse gevoel nog wat te versterken hebben we gastoptredens van accordeonist Wolfram Riesinger en zanger Joris Udo de Haes. Daarnaast zullen onze beide opleidingsorkesten acte de présence geven.

 

Kom genieten van een gemoedelijk Frans sfeertje op zaterdagavond 22 april. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in Sporthal Almeloë te Almen. De toegang is gratis.

 

Jopie van Doleweerd