Zoeken
In\uitlog

Het harmonie-orkest

Orkest

Ons mooie orkest bestaat uit zo’n 50 enthousiaste muzikanten in de leeftijd van ca. 10 t/m 100 jaar. Harmonie-orkest Juliana Almen is 11 mei 1909 opgericht, we zijn aangesloten bij de KNMO en spelen in de 5e divisie.
Onder leiding van onze dirigent Gilian Schmidt hebben we onze wekelijkse repetitie in "Ons Huis" aan de Dorpsstraat 37 in Almen.
We spelen een gevarieerd repertoire, voor iedere gelegenheid wordt door onze muziekkeuze commissie een nieuw muzikaal programma opgesteld. Hierdoor is het voor iedereen, spelers en luisteraars, altijd weer leuk om te spelen en te luisteren.
Naast samenspelen bieden we als vereniging opleidingen aan voor hout- koper- en slagwerkinstrumenten. Ook bieden we blokfluitles aan vanaf bv. 7 jaar. Er zijn dus veel mogelijkheden om op welke leeftijd dan ook te beginnen met genieten van muziek.

Dirigent

Gilian Schmidt volgde de Bachelor opleiding ‘klassieke muziek’ met als hoofdvak euphonium, aan het conservatorium van Utrecht. Hij behaalde cum laude zijn Bachelor diploma en kon daarna de Master opleiding volgen aan het Fontys conservatorium van Tilburg. Naast euphonium legde hij zich toe op het bijvak (bas)tuba dat hij eveneens cum laude afrondde. Vervolgens volgde hij de Bachelor opleiding Orkestdirectie. Sinds 2004 speelt hij euphonium in het Orkest Koninklijke Marechaussee. Sinds 2008 voert hij de directie van de Brassband Crescendo uit Wilp. Sinds 2015 dirigeert hij ons orkest.

Optredens

Samen spelen is samen genieten vandaar dat Juliana minimaal 2x per jaar een concert organiseert en daar omheen nog enkele kleinere optredens. We werken mee aan diensten, spelen op straat en andere gelegenheden waarbij muzikale ondersteuning fijn is.
Ook het jeugdorkest treedt ieder jaar op in het steunpunt De Linde en op verzorgingshuis de Ehze, en ook vindt er een jaarlijkse jeugdmuziekmiddag/avond plaats.

Bertus