Zoeken
In\uitlog

Herman ten Have 75 jaar muzikant

 

Toen Herman 11 jaar was, midden in de oorlog, kreeg hij een houten dwarsfluit met gaatjes, wat met zijn kleine handjes moeilijk te bespelen was. Later kreeg hij een echte dwarsfluit en dit instrument bespeelt hij nog altijd. Daarnaast speelt Herman ook op piccolo en (trek) harmonica.

 

Op jonge leeftijd werd Herman lid van muziekvereniging Aeolus, mede omdat zijn vader daar voorzitter van was. Toen deze vereniging in 1960 werd opgeheven werden Herman en zijn vader lid van muziekvereniging Juliana in Almen en dat is Herman nog altijd. Hij geniet van het verenigingsleven bij Juliana, van jeu de boules en tennis. Muziek maken doet hem veel en Herman speelt daarom ook nog bij “Abraham gezien” in Deventer.

 

In de ruim 60 jaar bij Juliana heeft hij gerepeteerd in de Aanleg, in de oude melkfabriek van Jo Pardijs in Almen en tot op heden in dorpshuis Ons Huis. In die periode heeft hij heel wat dirigenten meegemaakt, waaronder de ons bekende koperdocent Henk Vruggink.

 

Herman heeft op zaterdag 26 november, tijdens het najaarsconcert van muziekvereniging Juliana in de Protestantse Kerk in Almen, een bronzen medaille met oorkonde ontvangen uit handen van voorzitter Pieter de Jong voor het 75 jaar muzikant zijn. Zoals begrijpelijk zijn er maar weinig muzikanten die deze onderscheiding in ontvangst hebben kunnen nemen.

 

Als muziekvereniging willen wij Herman dan ook heel hartelijk feliciteren met deze mijlpaal en hopen nog lang van zijn muzikale kwaliteiten gebruik te mogen maken. Op naar de zilveren medaille over 5 jaar of de vergulde medaille over 10 jaar.

 

Jopie van Doleweerd