Zoeken
In\uitlog

Overdenkingen van een voorzitter.

Donderdagavond, half zeven...coronatijd


Muziekstandaard opvouwen, instrument in de koffer doen en tas klaarzetten. Zit mijn schrift met mededelingen er in? Auto voor rijden en de spullen inpakken, zo dat er ook nog ruimte is voor de bas van Wim.
Daar ga ik, op weg naar Harm. Esmee woont nu in Zutphen, daar rijden we voorbij. De laatste donderdag dat we repeteerden haalden we ook Nick nog op. Dan gaan we Wim en Teun op halen en tuffen met de auto vol naar Almen. Tijdens het uitladen zien we meestal Geert en Karin net aankomen en Herman Minkjan en Gerrie. Ook vaak Herman en Janny, of Jolien, of de fam. Lenderink en de fam. Vruggink. Iedereen zoekt dan een parkeerplek, meestal op het schoolplein. Dorpelingen komen trouw op de fiets of lopend met de koffer in de hand.  We gaan met z'n allen naar boven waar Henk Jansen de stoelen al heeft klaar gezet. Selma en Thijmie hebben het slagwerk al klaar gezet en de bok voor Gilian wordt op de plek gezet. Iedereen begroet elkaar. Bassen en trombones wensen elkaar een Gelukkig Nieuwjaar en schudden elkaar de hand. Toen mocht dat nog. Gilian is er meestal al en staat met Wilrike of Joke een praatje te maken. Wim gaat naast Ben en Coen zitten, Bart en Lars zitten er ook al. Vera, Iris, Suzet, Jacqueline, Jeanette Dommerholt, Tine, Pieter en ook Herman ten Have zijn er. Jopie, Arjen, Hanneke, Sara, Yvette, Jan, Bertha, Jitske, Sander, Jeanette van der Meij en Henk Muileman zitten klaar. Liza, Marius en Nienke zitten ook al op de plek. Als iedereen er is, kan ik om 5 voor half acht met de mededelingen beginnen waarna we om half acht van start gaan. Koralen  uit 120 Hymn's of Golden Pass. Zo was het een maand geleden............

Tja, dit is dus wat we momenteel allemaal moeten missen. Mijn wensen voor jullie:
denk aan elkaar en blijf gezond. Zoals Gilian tegen mij zei ga nou niet tot september Ferdie Verdaasje zitten oefenen maar speel gewoon wat leuke muziek.
Mijn  oude oefenboek van Duhem weer opgezocht. Daar staan toch leuke stukjes in ondanks dat het een methode voor trompet, cornet en bugel is. (Daarom was het dus zo hoog!)
Bij Dinie Zweverink in Lochem had ik in januari toevallig deel 3 gekocht in de uitverkoop voor € 6,=.
Misschien moet ik daar vanavond eens naar gaan kijken....

Heel veel hartelijke muzikale groeten van jullie voorzitter en blijf gezond!


       Dinie

Bertus