Zoeken
In\uitlog

Succesvol Muzikaal Almens Ommetje Anders

 

Het was een zonovergoten dag waardoor veel mensen erop uit trokken en meeliepen met de wandeltocht door het dorp Almen en omgeving onderweg genietend van diverse muziekensembles.

 

De wandeltocht begon op het dorpsplein waar een houtensemble, op de verhoging bij de kerk, zat te musiceren en zelf ook volop genoot. Vanaf daar ging de wandeling via de Blauwedijk richting het Twentekanaal waar een ensemble van trompetten en trombones, in de schaduw onder de bomen gezeten, de mensen vermaakte (zie foto boven).

 

Het Twentekanaal aflopend richting dorp zat op het veldje aan het begin van de Dorpsstraat een ensemble van hoorns te spelen.

 

Vervolgens moest men de weg oversteken om via de Binnenweg bij het kraampje van het Instrumentenfonds getrakteerd te worden op een verkoelend drankje (zie foto hier onder). Het was daar al gauw een gezellige drukte.

Doorlopend richting de Whemerweg kwam men het groot koper tegen met zijn mooie warme zware klanken. De dirigent was ook van de partij met zijn euphonium.

 

Via een stukje Berkel liep men langs het zwembad weer terug richting dorpsplein om daar voor "de vijver" nog te kunnen genieten van het saxenensemble. 

 

Aangekomen op het dorpsplein was de plaats van het houtensemble ingenomen door het jeugdorkest (zie foto hieronder). Zij trakteerden de deelnemers van de wandeltocht op een waar concert waarbij zij, ondanks de warmte, de sterren van de hemel speelde. Het plezier straalde er vanaf.

Al met al een zeer geslaagde dag voor ons als muzikanten en u als wandelaar.

 

Jopie van Doleweerd