Zoeken
In\uitlog

Zilveren Knoop voor Henk Vruggink

 

Twee jaar en drie geannuleerde verrassingsconcerten verder kon op zaterdag 26 maart dan eindelijk de zilveren knoop worden uitgereikt aan koperdocent Henk Vruggink. Burgemeester van Lochem, Sebastiaan van 't Erve, mocht Henk deze knoop opspelden voor zijn, inmiddels, 42 jarig docentschap en verbondenheid met muziekvereniging Juliana waar hij ook nog een periode dirigent van is geweest.

 

 

 In zijn speech gaf Sebastiaan aan dat de knoop staat voor verbondenheid. Schoolkinderen hebben in het gemeentehuis van honderden knopen een grote bol gemaakt die sindsdien de entree opfleurt. In de 42 jaar dat Henk les heeft gegeven in Almen (en in vele andere dorpen) is hij een grote verbindende factor geweest. Altijd in voor een grapje en altijd met oog voor het kind dat hij les gaf. Zo heeft hij vele Almenaren opgeleid en ook weer kinderen van oud-leerlingen. 

 

Henk stond en staat altijd voor de muziek klaar. Zelfs in coronatijd heeft hij zelden een les overgeslagen alhoewel het online lesgeven niet zijn ding was. Ook aan het dirigeren van het opleidingsorkest beleeft Henk veel plezier. Na een staande ovatie gaf Henk in zijn speech aan dat hij nog jaren door wil gaan en daar zijn we uiteraard erg blij mee.

 

 

Een dag voor de corona lockdown in december 2020 hadden we als vereniging nog snel een extra repetitie van het opleidingsorkest georganiseerd omdat we Henk toch voor zijn, toen, 40 jarig docentschap wilden huldigen. Dat is na te lezen op onze site onder de kop "Koperdocent Henk Vruggink gehuldigd" geschreven op 19 december 2020.

 

Op naar de 45 jaar.

 

Felicitaties voor Henk. Hij wist nog te melden dat hij wat anders had aangetrokken als hij had geweten dat hij gehuldigd zou worden die dag.

Jopie van Doleweerd